BLOG, Manresa COVID19.

Manresa, coronavirus i el Cèntric.

Qui ens anava a dir que viuriem aquesta situació a Manresa (i arreu del món). El coronavirus ens ha saccejat d’una manera tan forta, que ho hem anat paint com hem pogut.

Igual que estem passant fases de desconfinament, també estem passant fases d’adaptació a aquesta nova vida (temporal o no). Jo personalment, podria dividir les meves fases:

Fase 0 a Manresa, ja està aquí.

Aquest moment, en que vas un dijous al cole al matí i a la tarda, ja no tornen més… EL CORONAVIRUS JA ESTÀ AQUÍ. I comences a pensar, serà per un dies, màxim fins després de la mona.

Fase 1, comença el pànic a Manresa i rodalies.

Tot s’oblida, però jo encara tinc gravat en la memòria a “fuego”, aquelles imatges veient a la gent buidant els supermercats i en especial el paper de wc… I AIXÒ PERQUÈ?? jo tinc la teòria de que va correr el bulo de que qui tingués més rotllos de paper de vàter a casa al finalitzar el coronavirus li donarien 1 milió d’euros (es que si no no ho entenc, no sé vosaltres).

Fase 2, colesterol.

Per mi, ara ve el moment en que si la població de Manresa ( i la resta, també) es fà un anàlisi de sang, el colesterol dolent ha doblat el seu nombre. Ara resulta que en els supers no hi ha carn, no hi han pipes, no hi han crispetes, no hi han tot tipus de coses per picar… no hi ha llevat, per asegurar-se tenir sempre pà i pizzes a casa i evidentment no hi ha encara paper de wc.

A veure senyors i senyores, que si et quedes sense paper de wc a casa, pots utilitzar clinex, si no et queden clinex, pots utilitzar paper de cuina, si també s’ha acabat pots seguir amb el tovallons…. però en el pitjor dels pitjors dels casos…. TAXANNNNNN … tenim la dutxa per donar-nos un aigua!!!!!!!

Fase 3, sembla que ho entenem.

Ens comencem ha adaptar a la situació, tenim la casa neta, els calaixos endreçats, hem fet fora de casa aquella roba, sabates, trastos inútils que feia temps que ho haviem de fer.

Sembla que els supermercats comencen a demostrar a la població que els productes no s’acaben, excepte el llevat i elm paper de wc.

Estem rescatant la vida en familia, la lectura, les manualitats…

Ens hem fet experts en l’àrea tecnológica, zoom, hangouts, meet, drive, classroom… es a dir que ja estem preparats tots per la vida moderna.

Fase 4, comencem unes altres fases.

Ara comencen les fases de desconfinament a Manresa (i a la resta). En principi es fa per províncies, però nosaltres per complicar-ho una mica més ho fem per regions sanitàries.

Tenim la fase 0, la 0.5 (BCN), 1,2,3 I NORMALITAT.

Aquí a Manresa, a dia d’avui estem fase 2 i ens està costant molt entendre les fases, hem tingut:

  • Horari per fer esport, per sortir a passejar amb els avis i amb els nens, que aquí haig de dir que jo que sòc mama de 3, de 12-19h és hora càncer.
  • Distàncies màximes.
  • Segons canviem de fase podem començar a quedar per segons nombre de grup i sempre amb distància i mascaretes. Tema mascaretes serà per parlar tot un dia. Tenim que conviure amb elles.

Aprofito per deixar link de la web de la gene, on treballa una molt bona amiga meva i on explica molt bé la fase 2. FASE 2.

En aquesta fase 4, que és la fase de les nostres emocions envers al COVID19, molts hem començat també el desconfinament de la dieta hipercalòrica després de veure que la roba d’estiu no ens entra.

Per finalitzar:

Si que voldria dir, abans de finalitzar el meu primer post:

  • Agraïr als sanitaris per el gran esforç que han fet, la lliçó que ens han donat i lo bones persones que són. En especial a les meves amigues infermeres, que elles ja saben qui son. I només espero que d’ aquí un temps si els hi retoquen el sou, sigui per pujar-lo, no per baixar-lo com sempre.
  • Donar el meu condol a aquelles families que han perdut algun familiar per culpa d’aquest malaït virus.
  • I si que m’agradaria, que si tenim 5 minuts, fessim una reflexió de que ens ha aportat aquesta situació de positiu, ja que de negatiu ens ha aportat moltissim.
  • Esperem poder juntar-nos amb els nostres amic i familiar aviat. Aquí al Cèntric ja hem fet 3 trobadetes de grups reduits.

Deixa un comentari